Studenti si vyzkoušeli Evropský parlament

Ve dnech   30. července – 6. srpna 2017 se  v prostorách Poslanecké  sněmovny, v zasedací místnosti Poslaneckého klubu ČSSD, uskutečnila  pod záštitou poslankyně Mgr. Dany Váhalové,  plenární zasedání  20. ročníku  kanadsko-evropské simulace Evropského parlamentu.
V rámci této  největší mezinárodní frankofonní simulace  Evropského parlamentu si již 20 let  více než 200 studentů z více než  20 zemí může  nejenom  rozšířit   své   vědomosti  a  zlepšit   si   své   argumentační a analytické  dovednosti, ale svou  aktivní   účastí a výstupy mohou   také ovlivnit činnost Evropského parlamentu, a tím i aktuálního dění  v  Evropě.
Simulace Evropského parlamentu SPECQUE  své 20. výročí oslavila v Praze pod patronátem českých europoslanců Luďka Niedermayera, Olgy Sehnalové, Pavla Teličky, Jana Kellera a Pavla Svobody, po  Kanadě  a evropských zemích, jako Francie,  Itálie,  Německo,  Belgie a   Lucembursko se uskutečnila poprvé v České republice.
Mgr. Dana Váhalová, poslankyně a  místopředsedkyně PK ČSSD

Mgr. Dana Váhalová, poslankyně a  místopředsedkyně PK ČSSD