NOVINKY - tiskové zprávy

17.05.2016

Václav Votava k problematice jednoho inkasního místa

17. 5. 2016 | Současné přestřelce mezi ministrem Babišem a exministrem Kalouskem ohledně tzv. jednoho inkasního místa nerozumím.

12.05.2016

První výstupy z Auditu národní bezpečnosti byly představeny ve Sněmovně

12. 5. 2016 | Co všechno má stát zajišťovat v oblasti bezpečnosti? Jaké nástroje jsou potřeba a jsou k dispozici? Je naše země připravena čelit hrozbám současného globalizovaného světa? Na tyto a další otázky má odpovědět Audit národní bezpečnosti České republiky, který zadal zpracovat premiér Bohuslav Sobotka. První výstupy z tohoto projektu byly dnes prezentovány na odborné pracovní konferenci v Poslanecké sněmovně.

06.05.2016

Sněmovna schválila zavedení elektronické sbírky zákonů

6. 5. 2016 | Ve třetím čtení dnes byla Poslaneckou sněmovnou schválena vládní novela zákona o sbírce zákonů a mezinárodních smluv, která přináší právně závaznou elektronickou publikaci práva a právních předpisů. Zavádí plnou elektronizaci legislativního procesu, přehledný systém tvorby a schvalování novel zákonů ve všech stadiích legislativního procesu. Novelu p ředložilo ministerstva vnitra.

06.05.2016

Novelizace zbraňové legislativy zvyšuje bezpečnost občanů

6. 5. 2016 | Novela zákona o zbraních a střelivu byla v závěrečném třetím čtení odsouhlasena Poslaneckou sněmovnou. Schváleny byly pozměňovací návrhy, které k vládnímu znění předložil a doporučil sněmovní Výbor pro bezpečnost.

05.05.2016

Komentář V. Zemka k dnešní mimořádné schůzi k EIA

5. 5. 2016 | To, že nejsilnější kritika dnes zaznívá z politických stran, které zapříčinily stávající komplikace je totální chucpe. Problémy s EIA jsou totiž hořkým ovocem, které sklízíme po pravicových vládách.