NOVINKY - tiskové zprávy

24.06.2017

Dana Váhalová: Přijetí eura nesmí ohrozit naši stabilitu

24. 6. 2016 | Při vstupu do Evropské unie jsme přijali také závazek společné měny vázáný na podmínku splnění potřebných kritérií.

22.06.2017

Dana Váhalová: Exemplární trest není řešení

22. 6. 2017 | Evropská komise zahájila řízení o nesplnění povinnosti a ve zprávě uvádí: „Navzdory tomu, že Komise tyto tři země opakovaně vyzvala, aby sjednaly nápravu, dotčené členské státy stále porušují své právní povinnosti a neberou ohled na své závazky vůči Řecku, Itálii a dalším členským státům.

21.06.2017

Dana Váhalová: Stáří je nedílnou součástí života každého z nás

Každá životní etapa má svoje příznivější a méně příznivé stránky, naši velkou pozornost a snahu o vytvoření co nejoptimálnějších podmínek si rozhodně zaslouží podzim života. Zlepšování životní úrovně seniorů je dlouhodobě prosazovanou prioritou sociální demokracie.

07.06.2017

Vlasta Bohdalová: Školství na cestě k propasti?

7. 6. 2017 | Když Senát vrátil poslancům novelu zákona o pedagogických pracovnících obsahující kariérní řád, nevypadalo to samo o sobě jako problém. Vždyť většina navržených změn je vlastně „ku prospěchu“ učitelů. Přece mají dostat víc peněz!

22.05.2017

Česká republika převzala předsednictví ve Výboru ministrů Rady Evropy

Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí, ve dnech 18. – 19. května 2017 v Nikósii převzal předsednictví ve Výboru ministrů, které je hlavním rozhodovacím orgánem Rady Evropy. Česká republika bude předsedat Výboru ministrů RE od 19. května do 15. listopadu 2017.