NOVINKY - tiskové zprávy

24.02.2017

Pavel Holík: Prosazujeme snížení doplatku na léky pro rodiny s dětmi a seniory

24. 2. 2017 | Ve sněmovně jsme začali projednávat vládní návrh novely zákona, kterým snižujeme spoluúčast pojištěnců patřících do sociálně zranitelných skupin obyvatelstva na doplatcích na léky, které jsou částečně hrazené z veřejného zdravotního pojištění.

24.02.2017

Zuzana Kailová: Otcovská poporodní péče je tady!

24. 2. 2017 | Ve Sněmovně jsme dnes ve třetím čtení schválili novelu zákona o nemocenském pojištění, kterou zavádíme dlouho očekávanou otcovskou poporodní péči. Tatínkové budou mít nárok do šesti týdnů od narození dítěte na týden nemocenské. Dávka bude stejná jako pro matku pobírající peněžitou pomoc v mateřství, a to ve výši 70 % denního vyměřovacího základu.

22.02.2017

Jaroslav Krákora: Spravedlivější podmínky zvýší kvalitu zdravotní péče

22. 2. 2017 | Poslanecká sněmovna dnes schválila novelu zákona o veřejném zdravotním pojištění, kterou zásadním způsobem měníme přerozdělování peněz ve zdravotnictví. Chci poděkovat ministerstvu zdravotnictví za přípravu a předložení tohoto návrhu, který povede k větší spravedlnosti v přerozdělení finančních prostředků u zdravotních pojišťoven a tím ke zlepšení zdravotní péče.

10.02.2017

Dana Váhalová: Reforma společné zemědělské politiky

10. 2. 2017 | Stále více zemí a občanů Evropské unie volá po reformě a právě v tuto dobu Evropská komise zahájila veřejnou konzultaci o budoucnosti společné zemědělské politiky.

06.02.2017

Dana Váhalová: Společné výzvy by měly spojovat…

6. 2. 2017 | Po diskusích ve výborech, frakcích a na plénu Parlamentního shromáždění Rady Evropy byla schválena řada rezolucí na podporu demokracie, míru a tolerance. Rezoluce „Humanitární krize v Gaze, “ která vyzývá ke zrušení blokády Gazy, ke svolání nové mezinárodní konference o rekonstrukci Gazy a odmítá a odsuzuje teroristické útoky proti Izraeli.