NOVINKY - tiskové zprávy

18.09.2017

Dana Váhalová: Fatální nedostatek vody – neodvratitelná realita?

Nedostatek pitné vody se stává stále větší hrozbou. Podle odhadů dnes žije 8% světové populace v zemích s velmi vážným problémem nedostatku pitné vody a situace se stále zhoršuje. Odborníci odhadují, že pokud nebudeme situaci aktivně řešit, bude v roce 2025 žít v zemích s akutním nedostatkem pitné vody dvě třetiny lidí.

12.09.2017

Vlasta Bohdalová: Apely národní identitu nespasí. Vesnice ano

12. 9. 2017 | Sociální sítě jsou plné apelů na zachování českých tradic a potřebu záchrany národní identity. Ano, souhlasím, že v našich turbulentních časech je třeba se podívat zpět a vycházet z toho, kdo jsme, kde jsme a co chceme.

24.08.2017

Studenti si vyzkoušeli Evropský parlament

Ve dnech   30. července – 6. srpna 2017 se  v prostorách Poslanecké  sněmovny, v zasedací místnosti Poslaneckého klubu ČSSD, uskutečnila  pod záštitou poslankyně Mgr. Dany Váhalové,  plenární zasedání  20. ročníku  kanadsko-evropské simulace Evropského parlamentu.

24.06.2017

Dana Váhalová: Přijetí eura nesmí ohrozit naši stabilitu

24. 6. 2016 | Při vstupu do Evropské unie jsme přijali také závazek společné měny vázáný na podmínku splnění potřebných kritérií.

22.06.2017

Dana Váhalová: Exemplární trest není řešení

22. 6. 2017 | Evropská komise zahájila řízení o nesplnění povinnosti a ve zprávě uvádí: „Navzdory tomu, že Komise tyto tři země opakovaně vyzvala, aby sjednaly nápravu, dotčené členské státy stále porušují své právní povinnosti a neberou ohled na své závazky vůči Řecku, Itálii a dalším členským státům.