NOVINKY - tiskové zprávy

11.01.2017

Zvyšujeme kybernetickou bezpečnost naší země

11. 1. 2017 | Poslanecká sněmovna se v prvním čtení začala zabývat novelou zákona o kybernetické bezpečnosti, kterou předložil předseda vlády Bohuslav Sobotka. Tento návrh doplňuje stávající legislativu, jejímž pilířem je právě zákon o kybernetické bezpečnosti, který platí od roku 2015.

11.01.2017

Jan Birke: Pane Babiši dokažte, že jsem lhář, nebo se omluvte!

11. 1. 2017 | Pan Babiš mě dnes v reakci na schválení zákona o střetu zájmů označil za lháře. Veřejné urážení je pro něj zřejmě způsob, jak se vyrovnává s těmi, kdo s ním nesouhlasí. Mnozí si možná na jeho urážky zvykli a stékají po nich jako dešťová voda pro hroší kůži. To ale není můj případ. Odmítám se smířit s tím, že mě někdo veřejně před zraky celého národa, tedy i mé rodiny a mých dětí, označuje bez důkazů za lháře: pane Babiši dokažte, že jsem lhář, nebo se omluvte!

11.01.2017

Sněmovna přehlasovala veto prezidenta, zákon o střetu zájmů bude zpřísněn

11. 1. 2017 | Poslanecká sněmovna přehlasovalo veto prezidenta republiky a opětovně schválila novelu zákona o střetu zájmů. A to přesto, že se tímto návrhem musela zabývat zejména kvůli obstrukcím poslanců hnutí ANO ve dvou dnech.

22.12.2016

Dana Váhalová si prohlédla Centrum pro uprchlíky v Paříži

15. prosince 2016 navštívila Dana Váhalová, poslankyně a místopředsedkyně Poslaneckého klubu ČSSD, Centrum pro uprchlíky, které v listopadu otevřela pařížská radnice na Porte de la  Chapelle. Na návštěvě ji doprovázel  p. Bernard Morel,  ředitel organizace Emmaüs, která centrum pro radnici spravuje a p. Gérard Briant, zástupce starosty 18. okrsku pro sociální věci.

06.12.2016

Zjednodušujeme živnostníkům placení sociálního pojištění

6. 12. 2016 | Sněmovna se začala zabývat vládním návrhem novely zákona o pojistném na sociální zabezpečení. Základním cílem navržené úpravy je zjednodušit systém placení pojistného na nemocenské a důchodové pojištění u osob samostatně výdělečně činných (OSVČ).