NOVINKY - tiskové zprávy

28.03.2017

O svátku učitelů, Komenském a vepřích v blátě

Psal se 28. březen 1592. Kdesi na jihovýchodní Moravě, snad v Uherském Brodě, Nimnici či v Komni se narodil Iohannes Comenius, který později během studií v Německu přijme druhé jméno Amos. Narodil se Učitel národů.

27.03.2017

Dana Váhalová: Hledá Brusel ještě stále jednotu?

27. 3. 2017 | Po referendu ve Velké Británii, setkání hlav států a předsedů vlád sedmadvacítky 6. září 2016 v Bratislavě, po zahájení debaty o budoucnosti EU a bratislavském plánu dalších kroků pro překonání nejtěžší krize EU od jejího založení, se lídři sedmadvacítky opět setkali v únoru 2017 na Maltě a v březnu 2017 v Bruselu.

23.03.2017

Dana Váhalová: Pět scénářů Evropského společenství

1. března 2017 předložila Evropská komise Bílou knihu o budoucnosti Evropy, dokument, který představuje materiál Evropské komise na summit 25. března 2017 v Římě.

14.03.2017

L. Velebný: Živnostníci tvoří páteř naší ekonomiky

14. 3. 2017 | Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR projednala vládní novelu živnostenského zákona z dílny Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jedná se v tomto volebním období o již druhou úpravu, jejíž cílem je snížit živnostníkům a podnikatelům administrativní zátěž a zlepšit podmínky pro jejich podnikání.

03.03.2017

Dana Váhalová: Dotační tituly ovlivňují venkov

3. 3. 2017 | Často jsem slýchávala, že zemědělci mají čtyři  nepřátele  - jaro, léto, podzim a zimu. Poslední roky se k nim přidávají další dva – vylidňování venkova a dotační tituly. Myslím, že proti všem nepřátelům je náš venkov schopný obstát, pokud budou lidé žijící na venkově chtít a pokud budou dotační tituly komplexní a efektivní.