NOVINKY - tiskové zprávy

10.07.2016

Dana Váhalová se stala členkou Byra Parlamentního shromáždění Rady Evropy

10. 7. 2016 | Od června 2016 má Česká republika opět zástupce v Byru Parlamentního shromáždění Rady Evropy, když do této prestižní funkce byla jmenována Dana Váhalová, vedoucí Stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy (PS RE).

29.06.2016

Zlaté české ručičky? Kde však jsou?

29. 6. 2016 | Je to paradox, který se ukazuje ve sdělovacích prostředcích. Noviny jsou plné zpráv o chybějících soustružnících, pekařích, nástrojářích, o tom, že nejsou lidé do továren. Ale co se školství týká, tak diskuse běží o maturitách.

16.06.2016

Poslanec L. Velebný: Ministr Brabec připravuje skrytou daň na vodu

16. 6. 2016 | Deník Mladá Fronta Dnes informoval, že se chystá zdražení pitné vody. V některých regionech má cena vodného a stočného stoupnout až o třetinu. Zajímavé je, že deník obratně zamlčel, kdo zdražení pitné vody vlastně připravuje. Není přitom nic složitého si zjistit, že příslušnou novelu vodního zákona předkládá ministr životního prostředí za hnutí ANO Richard Brabec. Brabcem řízený resort ve vší tichosti připravuje skrytou daň na vodu, jejíž výnos z podstatné části spolkne Státní fond životního prostředí.

21.05.2016

Poslankyně Dana Váhalová se setkala ve Švédsku s Otakarem Štorchem

21. 5. 2016 | Otakar Štorch byl v letech 1952-1960 politickým vězněm, žijícím od roku 1967 v exilu ve Švédsku, dnes básník a prozaik. Vedle publikovaných básní, proz a článků v českých exilových časopisech a novinách, vydal několik básnických sbírek.

20.05.2016

Dana Váhalová na evropském výboru pro rovnoprávnost a nediskriminaci

20. 5. 2016 | Poslankyně Dana Váhalová se účastnila zasedání výboru pro rovnoprávnost a nediskriminaci Parlamentního shromáždění Rady Evropy ve dnech 17. až 18. května 2016.