NOVINKY - tiskové zprávy

22.05.2017

Česká republika převzala předsednictví ve Výboru ministrů Rady Evropy

Lubomír Zaorálek, ministr zahraničních věcí, ve dnech 18. – 19. května 2017 v Nikósii převzal předsednictví ve Výboru ministrů, které je hlavním rozhodovacím orgánem Rady Evropy. Česká republika bude předsedat Výboru ministrů RE od 19. května do 15. listopadu 2017.

20.04.2017

Babiš maká – na analýze pracuje jeho ministerstvo tři roky

20. 4. 2017 | Již při minulém projednávání novely zákona o Nejvyšším kontrolním úřadu (NKÚ), kterou se navrhovalo rozšíření jeho pravomocí i na města a kraje, si Poslanecká sněmovna usnesením vyžádala analytickou informaci o systému kontrol ve veřejné správě. Zajímala nás zejména problematika efektivity a případných duplicit kontrol státními orgány. Je opravdu neuvěřitelné, že ministerstvu financí trvalo tři roky, než takovou analýzu zpracovalo! Včera prošla vládou a do Poslanecké sněmovny se dostane snad někdy v květnu.

14.04.2017

Dana Váhalová přijala moldavskou parlamentní delegaci

Vedoucí Stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy, Dana Váhalová přijala 11. dubna 2017 delegaci Výboru pro zahraniční politiku a evropskou integraci Parlamentu Moldavské republiky, vedenou jeho předsedkyní Valentinou Buligou.

12.04.2017

Zuzana Kailová: Zvyšujeme příspěvky na děti v pěstounské péči

12. 4. 2017 | Poslanecká sněmovna v rámci schvalování změny zákona o sociální podpoře odsouhlasila můj pozměňovací návrh, kterým se zvyšují příspěvky na úhradu potřeb dítěte v pěstounské péči, které suplují dítěti výživné od rodičů, které přechází na stát.

06.04.2017

R. Váňa přijal T. Oppermanna, šéfa frakce SPD v Bundestagu

6. 4. 2017 | V Poslanecké sněmovně přijal Roman Váňa, místopředseda Poslaneckého klubu ČSSD, Thomase Oppermanna, předsedu frakce SPD v Bundestagu. Setkání navázalo na debatu, kterou od konce loňského roku vedou zástupci německé SPD, české ČSSD, zastoupení Nadace Friedricha Eberta v Praze a Masarykovy demokratické akademie o možnostech zintenzivnění programového a politického dialogu mezi oběma stranami. O posílení spolupráce mezi ČSSD a SPD jednali opakovaně i předsedové obou stran.